SAPA TIPU SAPA..?? SAPA SAILANG SAPA, PART 2


Bob KelanangRakaman suara kedua dikatakan dirakam dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu sebelum keluar PH pula di muat naik ke Internet di laman web pro-Dr Mahathir Mohamad.

Suara mirip bekas perdana menteri itu meminta mesyuarat tidak memaksanya untuk mungkir janji meletakkan jawatan.

“Tolonglah jangan paksa saya.

"Jangan paksa saya buat sesuatu yang bertentangan dengan prinsip saya,” menurut individu itu dengan suara sebak.

“Saya janji saya tunai. Saya kata nak letak jawatan, saya letak jawatan.”

"Tapi saya kalau janji nak letak jawatan, saya tak dibenar meletak jawatan, itu salah saya sebab keputusan itu ada pada diri saya," kata rakaman suara itu lagi.

Rakaman suara itu dipercayai membincangkan isu peralihan kuasa antara bekas perdana menteri itu dengan Presiden PKR Anwar Ibrahim.

Sumber yang dekat dengan Mahathir pula mengesahkan bahawa rakaman itu asli.

Dalam rakaman pertama yang bocor, individu dengan suara mirip Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin memberitahu mesyuarat supaya memberikan kepercayaan kepada Mahathir untuk menentukan kedudukan Bersatu dalam PH. Portal ini difahamkan ia dirakam di penghujung mesyuarat pada 23 Februari.

Menurut rakaman suara itu, tiada siapa yang boleh memintanya supaya tidak melepaskan jawatan jika sudah buat keputusan sedemikian rupa. Berdasarkan rakaman suara itu, ia dirakam dalam satu pertemuan dengan pihak yang menyokong Mahathir untuk terus menerajui negara.

"Sebab itu, hari ini akan diadakan satu mesyuarat dengan pihak-pihak mereka yang sokong saya dari parti lawan ini akan jumpa dengan saya dan inilah juga cerita yang saya akan sampaikan.

"Dengan itu perancangan untuk mengadap duli yang maha mulia untuk menyatakan bahawa saya dapat sokongan daripada majoriti tak perlu dibuatlah kerana saya dah dapat sokongan.

"Saya belum letak jawatan. Itulah cerita yang sebenarnya saya," menurut rakaman audio itu lagi.

Pada 26 Feb lalu, Mahathir melepaskan jawatan sebagai perdana menteri ketujuh selepas tidak sampai dua tahun menerajui kepimpinan negara. Keputusan itu dibuat di tengah-tengah kemelut yang menyaksikan Bersatu bertindak meninggalkan PH. - mk

Aku yakin 1000% PN has "No Numbers... Muhyidin nak ambil Kedah kena usul di Dewan Undangan Negeri... Tun M nak ambil Negara kena usul di Dewan Rakyat... cuma PAS ja guna Dewan Merbok untuk dapatkan asal-usul kebodohan para walaun's negara.. - edited by papa Bob

Part 1: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1539721422872262&id=100005032563860

No comments:

ADAKAH BERNAR MAHATHIR CURI DUIT ?

  AZRUL AMIRUDIN Adakah rakyat malaysia bersetuju Harta dan kekayaan yang mahathir rompak dan curi sepanjang dia jadi perdana menteri...di...