EFEK SIKIT SAHAJA...HA HA...


May be an image of text that says "25,700 report side effects after taking vaccines FMT Reporters- April 2, 2021 7:15 PM freem om Health minister Dr Adham Baba said most reported mild side effects like pain at the injection site, joint pain, fever, headache, fatigue, vomiting and nausea. PUTRAJAYA: The health ministry has received 25,770 reports of side effects from those who had received the first and second doses of the Covid-19 vaccine, as at March 31."HANYA 25,770 org SAHAJA yg melaporkan ada kesan sampingan selepas ambil vaksin COVID-19. Angka itu TERSANGATLAH KECIL. Takde sesiapa pun mati akibat vaksin yg DISAHKAN oleh WHO sebagai TERSANGATLAH SELAMAT.

Jangan bimbang, teruslah ambil vaksin ye? Kesianlah pada para selebriti kat TV tu iklan mereka tentang pengambilan vaksin DIPUTAR setiap 3 4 minit sekali tapi seperti dilaporkan di Kedah, pendaftaran utk ambil vaksin masih rendah. Tak patut rakyat Malaysia ni you...tak patut, tak patut....

Sekali lagi, HANYA 25,770 org SAHAJA yg dpt simptom ringan seperti sakit kepala, sakit sendi, demam, keletihan, muntah dan loya.

Paling teruk pun HANYA bengkak muka, sukar bernafas, tak selesa di dada, don't worry lah, jauh dari perut tu tak mati aih.

*Nota : Hanya puji-pujian terhadap vaksin COVID-19 dibenarkan. Kejian dan pandangan negatif terhdp vaksin akan dianggap sebagai "BERITA PELESU" atau Fake News.

Wallahualam.

- Zus Din

08 April 2021

**************

25,700 MELAPORKAN KESAN SAMPINGAN SETELAH MENGAMBIL VAKSIN!Description: 😳

PUTRAJAYA: Kementerian kesihatan telah menerima 25,770 laporan kesan sampingan dari mereka yang telah menerima dos pertama dan kedua vaksin Covid-19, pada 31 Mac.

Menteri Kesihatan Dr Adham Baba mengatakan antara kesan sampingan ringan yang dialami adalah sakit di tempat suntikan, sakit sendi, demam, sakit kepala, keletihan, muntah dan loya.

"Kesan sampingan yang teruk termasuk pembengkakan pada bahagian badan seperti wajah, sesak nafas dan rasa tidak selesa di dada.

"Semua mereka yang mengalami kesan sampingan yang serius dimasukkan ke hospital untuk pemantauan lebih lanjut," kata Adham dalam satu acara di Universiti Putra Malaysia.

Pada hari Isnin, Adham mengatakan 451,655 orang telah menerima dos pertama, menjadikan jumlah dos pertama dan kedua vaksin Covid-19 yang diberikan di negara ini kepada 580,765.

Sementara itu, menteri mengatakan 2,525 orang telah ditangkap kerana melanggar peraturan di bawah Ordinan Darurat (Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit) (Pindaan) 2021, yang berkuat kuasa pada 11 Mac.

Pindaan ini menaikkan denda dari RM1,000 kepada RM10,000 untuk individu dan RM50,000 untuk badan korporat.

Adham berkata, 156 saman ini dikeluarkan oleh kementerian dan selebihnya oleh polis.

Beliau berkata setakat ini hanya 205 yang menyelesaikan denda mereka.

Adham mengatakan kementerian kesihatan telah menetapkan beberapa lokasi, termasuk pejabat kesihatan daerah, untuk pesalah membayar denda mereka.

"Mereka yang membayar denda kompaun dalam tujuh hari pertama akan diberi diskaun 50% dan mereka yang menyelesaikannya dalam 14 hari akan mendapat potongan 25%.

“Pelajar, orang kurang upaya (OKU) dan mereka yang berpendapatan rendah B40 dapat membuat permohonan kepada pejabat kesihatan daerah.

"Kami kemudian akan membuka kertas penyelidikan dan menyerahkannya kepada petugas kesehatan untuk membuat keputusan akhir."

Adham menegaskan bahawa denda itu bukan bertujuan untuk menindas orang tetapi untuk memastikan orang tidak melanggar prosedur operasi standard.

https://permataselatan.com/25700-melaporkan-kesan.../

https://www.freemalaysiatoday.com/.../25700-report-side.../

 

No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

TAKAT SUARA HANGPA MAHIADDIN TARAK DENGAR LAH...MENTERI DIA BANYAK KAYU REPUT...

  Surat terbuka untuk PM: Pengusaha restoran rayu benar makan di kedai FMT Reporters  - May 7, 2021  80 pemilik, pengurus dan chef restoran ...