Sunday, February 28, 2010

BIASANYA APABILA TIDAK DI KATAKAN YA......


Tiada pilihan raya mengejut di Perak - Ahmad Husni
TAPAH 28 Feb. - Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah hari ini menafikan desas-desus bahawa satu pilihan raya negeri mengejut akan diadakan di Perak menjelang September ini.


Beliau berkata, parti komponen BN di Perak juga tidak menerima sebarang arahan untuk mengemukakan senarai calon parti masing-masing sebagai persediaan menghadapi pilihan raya mengejut itu.


Ahmad Husni berkata, selaku Bendahari BN dan UMNO serta memegang jawatan Timbalan Pengerusi UMNO Perak, beliau pastinya telah mempunyai maklumat jika benar satu pilihan raya mengejut akan diadakan di Perak.


"BN Pusat bermesyuarat kira-kira dua minggu lepas, UMNO Pusat bermesyuarat pada minggu lepas dan BN Perak juga telah bermesyuarat baru-baru ini, tidak ada dibincangkan langsung mengenai soal pilihan raya mengejut.


"Sebaliknya mesyuarat berkenaan hanya mengingatkan bahawa semua parti komponen BN perlu bersedia menghadapi pilihan raya umum akan datang bagi memastikan kerajaan BN mendapat mandat besar bagi terus mentadbir negara,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Bersama Pemimpin di Dewan Merdeka di sini hari ini sempena lawatan kerja beliau ke Parlimen Tapah.


Desas-desas pilihan raya mengejut di Perak timbul selepas seorang Timbalan Presiden sebuah parti komponen BN dikatakan menyerahkan senarai nama calon daripada parti itu kepada Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir dalam satu perjumpaan tertutup di kediaman rasmi Menteri Besar pada petang semalam.


Sumber daripada parti komponen BN itu turut mendakwa bahawa pilihan raya mengejut berkenaan akan berlangsung pada September ini mengikut perancangan awal Zambry. Selepas mahkamah Persekutuan memenangkan Zamry dengan 5-0, kini , Zamry dikatakan akan membubarkan Parlimen , namun di sebabakan keadaan isu masih lagi banyak yang sedang di mainkan oleh rakyat dengan kemunkinan kenaikan harga minyak dan elektrik , maka keadaan ini tidak memihak kepada parti pemerintah. maka kerana itulah pilihanraya yang sepatutya di laksanakan selepas mahkamah Persekutaun , dimana Zamry cuba mengikut langkah Ds Nizar (sekiranya beliau menang) untuk membubarkan parlimen, kini terpaksa di tangguhkan.Kita mengharapkan langkah ini untuk kebaikan negeri perak.

No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers