Sunday, July 12, 2015

ORANG RAMAI DAH MULA MAINKAN MSU...DAN MEMALUKAN PAS????

Waktu dewan ulamak buat usul dlm muktamar utk putuskan hubungan dgn Dap, maka guan eng batuk je sikit, kelamkabut kata kputusan itu belum muktamad sebenarnya. Kena klulusan msjlis syura (MSU) dulu, katanya.
Bila ditanya bila MSU nk buat kputusan? Ohh...tak tahu bila, sbb MSU tak cukup korum, mursyidul am pulak dah ' expired'. Mybe lepas raya. Katanya.
Tiba2 MSU dah cukup korum dan muryidul am pun dah "Re-new" jwtnnya semlm. Maka, MSU buat keputusan usul dewan ulamak diluluskan iaitu tiada lagi tahalluf siyasi dgn Dap, tapi dgn Pkr ok. Dah sah belum cerai?
Belum....mereka kata kena bawa dekat Ajk Pusat pula utk tindakan seterusnya. Siapa dlm dewan ulamak tu? Mereka itu majoriti dlm MSU juga. Siapa pula dlm MSU? Mereka itu ada dlm Ajk pusat juga.
Tok ingatkan antum semua. Jgn terkejut kalau lepas ni kputusan cerai dgn Dap masih belum muktamad. Khabarnya nk di bawa ke pemegang besar mohor majlis raja2 dulu utk diperkenankan...


 KES 2


Rahim Cheng: PAS SELANGOR TUNGGU ARAHAN PUSAT.

PAS Selangor dimaklumkan bahawa Majlis Syura Ulamak (MSU) telah memutuskan agar hubungan tahaluf siasi dengan DAP dibatalkan.

Kami juga dimaklumkan bahawa pelaksanaan keputusan ini telah diserahkan kepada Jawatankuasa Kerja PAS Pusat (JKPP) menurut kesesuaian dan keperluan politik semasa.

Oleh yang demikian, PAS Selangor akan meneruskan kerjasama dan hubungan sehingga menerima arahan rasmi daripada JKPP

Kami juga ingin menjelaskan bahawa hubungan dan kerjasama di dalam kerajaan adalah berdasarkan jawatan-jawatan kerajaan seperti Exco, Ahli Dewan Negeri, Ahli Majlis dan Ketua Kg maka akan diteruskan demi menjaga amanah rakyat yang diterima pada PRU13.

YB Dato' Iskandar A. Samad
Pesuruhjaya
PAS Negeri Selangor
11 Julai 2015


[7/12, 9:20 AM] Rahim Cheng: Masa pas brgaduh teruk dgn dap sblm muktamar, dia kata tunggu muktamar putuskan psl hubungan dgn DAP.


Bila muktamar luluskan usul putus dgn DAP, dia kata tnggu dulu apa ketetapan MSU.

Bila MSU kata cnfirm putus dgn DAP, dia plak kata tnggu arahan rasmi JK Pas Pusat.

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ

 KES 3


Semua orang tak pernah tahu apa jasa Harun Din, Zuhdi Marzuki, Razman Zakaria, Mokhtar Senik dan Zaharudin Mamat kepada Pakatan Rakyat...... Saya syak mereka ini adalah barua UMNO yang ditugaskan untuk memecah-belahkan PR dari dalam.


KES  4

Mariam ARashid

Anggota DAP pegang bendera Pas...
Tinggal kenangan...
Like · Comment · 

KES 5
KES 6

Sebagai panduan utk ahli dan pendokong Pas Shah Alam behubung dgn keputusan Mesy MSU

"PAS SHAH ALAM TERUSKAN KERJASAMA DENGAN PKR DAN DAP"

PAS Shah Alam memaklumi bahawa Mesyuarat Majlis Syura Ulamak memutuskan hubungan tahaluf siasi dengan DAP terbatal. Dalam masa yang sama, PAS mengekalkan tahaluf siasi bersama PKR.

PAS Shah Alam juga memaklumi keputusan ini diserahkan kepada Jawatankuasa Kerja PAS Pusat untuk dilaksanakan menurut kesesuaian dan keperluan politik semasa.

Sementara itu, PAS Shah Alam menyedari keterlibatan kepimpinan, ahli dan jentera di semua peringkat di dalam merancana, melaksana dan menggalas amanah rakyat Negeri Selangor yang telah memberi mandat kepada Pakatan Rakyat di dalam PRU ke-13 yang lalu.

PAS Shah Alam juga menyedari bahawa Pakatan Rakyat Selangor yang terdiri dari PAS, PKR dan DAP telah dapat bekerjasama dengan baik; menyelesaikan isu dan perbezaan dengan harmoni; dan menerajui Kerajaan Negeri, PBT dan semua institusi di bawah kerajaaan Negeri Selangor dengan mantap dan jaya.

Maka, sehingga ada ketetapan dan kaedah perlaksanaan yang bersesuaian dengan keperluan politik di Negeri Selangor oleh Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, PAS Shah Alam akan terus berkerjasama dan berkawan dengan PKR dan DAP untuk menggalas tanggungjawab membangun negeri dan masyarakat Selangor.

AZLI YUSOF
YDP Pas Shah Alam
11 Julai 2015

No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers