Cuti 55 hari di NZ untuk ziarah anak dan isteri - Edmund SantharaMUHD MUKHLIS MOHD SYARIF

3 hari lepas bising pasal timbalan menteri cuti 55 hari bekerja pergi jumpa anak dia di New Zealand. 55 hari berkerja ini dalam 3 bulan, bukan 2 bulan. Lepas tu pula ada orang viral bab dia beli hartanah kat sana, mungkin sudah ada kad penduduk tetap. Tadi pula ada orang tag kata anak menteri tersebut boleh jadi ahli parlimen belia di New Zealand.

Cuma saya teringat bab SSST dulu pernah post pasal wanita cina yang memaki hamun polis; siap dengan quote "Wajarkah Malaysia menyimpan rakyat yang sebegini?". Tapi bila yang memaki hamun polis itu melayu islam, tak pula dia keluar fatwa yang sama; kira fatwa dia kenal warna kulit dan agama.

Bab timbalan menteri yang cuti di luar negara dan kemungkinan ada dual-citizenship pun SSST masih lagi buat-buat tak nampak. Ingat dia nak keluarkan fatwa yang "Wajarkah Malaysia menyimpan WAKIL RAKYAT yang sebegini?", rupanya hanya jadi perkakas bagi orang zalim.

Kali ini saya bersetuju dengan tulisan dia waktu 2014/2012 dulu yang dia sebut ulama yang menyembunyikan kebenaran dan sokong orang yang zalim adalah seperti anjing yang menjelirkan lidah.

 


No comments:

(function() { var d = document, w = window; w

SYARIKAT RM160B DIASASKAN RAKYAT MALAYSIA, AS YANG UNTUNG?

Syarikat RM160b diasaskan rakyat Malaysia, AS yang untung? Oleh:  Redzuan RF8 Media April 19, 2021 Share Rancangan syarikat e-hailing dan pe...