Wednesday, August 6, 2014

KHABAR ANGIN...KHALID AKAN SERTAI PAS

Khabar angin Khalid Ibrahim akan menyertai PAS. Elok lah sebab boleh join Umno di seangor sebagai projek perintis untuk pilihanraya akan datang. Apa yang didedahkan oleh Tulang Besi selama ini memang benar.Sebab itu tidak ada sesiapa pun dalam Pas berani menafikan pendedahan Tulang besi Malaysia Waves mengenai apa yang dikatakan selama ini.

"Tapi mereka yang pro UG sedang mencuba untuk memecahkan Pakatan Rakyat.
Hari ni meeting Syura pasti membawa kepada keputusan tersebut" demikian jelas Tulang Besi dalam posting beliau dalam FB terkini.


"Jangkaannya, mesyuarat Majlis Syura Ulama PAS hari ini di Kota BAru hanya untuk menyokong pendirian yang telah dibuat oleh PResiden PAS."Beliau juga telah mendedahkan lama dahulu mengenai keengganan Hj Hadi untuk menerima Anwar sebagai calon PM.....Beliau ada menyatakan bahawa PAS tidak boleh dipercayai....

Ini pendedahan Rafizi semalam.....Tulang besi telah mendedahkannya lama dahulu...
Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berbisik sesuatu kepada Ahli Parlimen Sepang daripada PAS Hanipa Maidin yang turut menjadi ahli panel forum mengenai MB Selangor, malam tadi. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari, 6 Ogos, 2014.
"Saya percaya kalau pun kita bincangkan isu ini (penyingkiran Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor) dengan PAS, masalah tidak akan selesai.
"Tengoklah, lepas enam tahun bincang pasal calon perdana menteri pun kita masih tidak berjaya mencapai kata sepakat," kata Rafizi.
Rafizi kemudiannya mengesahkan kepada The Malaysian Insider yang Pakatan masih belum memutuskan hingga sekarang siapa yang akan jadi perdana menteri, terutamanya kerana PAS tidak bersetuju dengan pencalonan Anwar.
"Jawapan rasmi awal-awal semasa majlis Pakatan tahun lepas ialah kita akan buat keputusan (siapa jadi perdana menteri) selepas kita menang Putrajaya.
"Tapi, sebulan sebelum PRU13 tahun lepas, PAS dan pimpinan tertingginya datang kepada kita memberitahu keputusan mereka untuk mencalonkan Tengku Razaleigh," katanya.
Katanya, Pakatan tiada pilihan lain kecuali berdiam diri pada waktu itu, memandangkan mereka sedar sekiranya perkara itu tersebar, kedudukan Pakatan dalam PRU13 akan terjejas.
“Sebab itu, kami tidak dapat mengumumkan calon perdana menteri sehingga ke akhirnya,” kata Rafizi.
Beliau berkata, selepas kegagalan mengambil alih Putrajaya pada PRU13, Pakatan tidak pernah membincangkan semula perkara itu.

AKAN BERSAMBUNG DENGAN PENDEDAHAN TULNG BESI
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers