Monday, October 24, 2016

PIMPINAN PAS JUGA PIJAK GAMBAR PM NAJIB.INI BUKTINYA....


GAMBAR SEMASA KUDITA PERAK. SIAPA MEMIJAK GAMBAR NAJIB.??? ADAKAH INI ALASAN TAKIYUDDIN DAN PAS KHASNYA TIDAK MENYERTAI BERSIH 5?. KITA TIDAK KISAH PAS TIDAK MENYERTAI DAN RAMAI YANG MAMAHAMINYA, NAMUN ALASAN YANG DIBERIKAN MEMAKSA UNTUK WRLR MENJELASKANNYA, KERANA PAS KINI SUDAH DILIHAT JAUH DARI PAS YANG DIKENALI DULU.

BERSIH 4 TANPA PAS PUN LEBIH BESAR DARI SEBELUM INI.....JADI TAK PERLU PUJUK PAS BAIK DALAM PILIHANRAYA ATAU APA SAHAJA. PH PERLU BERSEDIA 3 PENJURU DAN KITA LAWAN Umno /Bn dan sekutunya Pas.

Bersih 5: Pas cakap biar terang, jangan jadi keli dalam besen

Mohd Sayuti OmarMohd Sayuti OmarSetiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan digesa supaya tidak mengeluarkan kenyataan berbelit berhubung penyertaan parti itu dalam himpunan Bersih, 19 November depan.
Penulis buku politik popular Mohd Sayuti Omar berkata, peguam itu boleh sahaja tanpa perlu berselindung menyatakan menjalin hubungan dengan Umno.
"Takiyuddin tidak payah banyak cakap berliku-liku macam jalan ke Bukit Tinggi.
"Terus terang sahaja Pas tidak mahu sertai Bersih kerana Pas sedia untuk berkerjasama dengan Umno. Cakap biar jelas dan terang.
"Ringkas, tidak menyusah dan mengelirukan orang. Dalam perjuangan kena gentlemen tidak jadi macam ikan keli dalam besen," bidasnya dalam status Facebook beliau.
Sayuti mengulas alasan Takiyuddin kononnya Pas tidak menyertai Bersih 5 kerana perjuangan gerakan kempen menuntut pilihan raya yang adil itu sudah melencong.
Takiyuddin yang juga peguam mendakwa terdapat peserta Bersih sebelum ini memijak gambar pemimpin parti tersebut.
"Kalaulah itu alasan kenapa Pas tidak mahu sertai Bersih, betapa rendah jiwa orang Pas.
"Takkan kerana gambar dipijak sanggup menolak gagasan Bersih untuk memastikan pilihan raya adil dan bersih.
"Tengok Anwar walaupun matanya lebam dibaham polis Dr Mahathir tetapi beliau boleh melupai peristiwa itu demi mencapai cita-cita bersama," tegas Sayuti lagi.


Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers