Tuesday, May 5, 2015

KAZIM MELALAK DI PERMATANG PAUH...BILA PULAK HUDUD MASUK PARLIMEN DAN Umno SOKONG?Sebenarnya malas juga aku nak mengutuk Kazim ni walau heboh baru baru ni dan Dr Asri Zainal Abidin dah tibai dengan hadis palsu.

Aku dah beli juga buku karangan kazim ni nak lihat di muka 51 mengenai roti jala dan kari..
Ada la..kenduri Rasullullah buat roti jala.....
  . Htel  annahdhoh-inn.com 
 Dewan An Nahdhoh

  660x252 2.bp.blogspot.com 154x175 annahdhoh-inn.com
 Ustaz Mutalib Al Hafiz Mudir An Nahdhoh.Tak dak pun dia dok ber FB tibai itu ini pasal krisis ulamak dan progresif ? adakah yang lebih hebat dari beliau dalam menegakkan Islam secara persendirian di bumi Permatang Pauh dengan sekolah agama, pondok , dan kelas al hafiz beliau?


Tapi bila bab hudud dijadikan kempen di Permatang Pauh seolah olah Umno nak sokong di Parlimen dan Hudud atau perubahan anekmen 355 hukum syariah nak diubah dan merupakan sebahagian dari hudud , maka isu PKR tak sokong hudud cuba di politikkan, walau pun PKR belum pun menyatakan secara khusus sama ada wakil Melayunya nak sokong atau tidak, Hj Hadi sudah yakin bahawa ianya akan disokong di Parlimen dan beliau amat yakin Umno akan sokong.Maka isu inilah cuba dimainkan di Permatang Pauh seolah olah isu ini bukan di Rompin???

 Bagi Kazim seolah olah orang Permatang Pauh tak faham politik...sebab itu kalau di Manjoi semua orang Manjoi datang kat pusat Al Barakah berbanding dengan pusat pengajian Ibnu Qayyum Dr Asri di Permatang Pauh dan Pusat Tarbiah dan pondok An Nahdhoh di Kubang Semang dan pondok Manabil Ullum tidak melahirkan agamawan di Permatang Pauh???

 Yayasan An-Nahdhoh Pulau Pinang (Yayasan) telah ditubuhkan pada tahun 2003 dan diasaskan oleh USTAZ HJ ABDUL MUTALIB BIN HJ MAAROF yang merupakan Yang Dipertua Yayasan hingga kini.

Sehingga tahun 2013, Yayasan kini mempunyai;

1) Tadika Islam An-Nahdhoh: Pusat asuhan/nurseri untuk kanak-kanak umur 3 - 12 tahun. Tadika untuk kanak-kanak umur 4 - 6 tahun.

2) Pra-tahfiz An-Nahdhoh: Kelas Iqra', Al-Quran dan Tajwid serta kelas hafazan bagi pelajar yang telah khatam Al-Quran bermula umur 6 - 11 tahun.

3) Maahad Tahfiz An-Nahdhoh: Menyediakan pendidikan berteraskan hafalan Al-Quran selama 3 tahun.

4) Perkampungan Islam: Menyediakan pondok konsep moden bagi kemudahan warga emas dan para penduduk di perkampungan Islam untuk menghadiri kuliah di Yayasan.

Yayasan kini memiliki sebuah kompleks yang mampu menampung penuntut Kuliah Perdana sehingga 5,000 orang yang menempatkan dewan kuliah, ruang solat, dewan seminar serta tempat hafalan para pelajar Maahad Tahfiz An-Nahdhoh.

Selain kompleks, turut dibina sebuah bangunan asrama lelaki 2 tingkat bersebelahan kompleks yayasan dan bangunan Wisma An-Nahdhoh untuk kakitangan yayasan berhampiran kompleks. hangpa pi la ke website pusat pengajian ini...dan juga pusat yang aku sebut di atas.


TUJUAN AKU SATU SAJA...SAJA AKU NAK HABAQ PADA KAZIM...DI PERMATANG PAUH NI ADA PUSAT PENGAJIAN YANG LEBIH BESAQ AND CANGGIH DARI PUSAT PENGAJIAN DIA DI MANJOI SANA TU.KALAU SETAKAT CEROI CEROI NAK DAKWAH DALAM FB DAN DOK GELAR ORANG PAS ITU INI...BAIK MUHASABAH DIRI SEJAUH MANA TEGAK KAN ISLAM DI BUMI ALLAH INI DENGAN BER SUNGGUH SUNGGUH. 


DI BAWAH NI AKU NAK BAGI TAU LAGI KAZIM.... Ibadah Korban Manabi'ul Ulum 17/10/13Pondok Penanti di TVAH

Elok kalau Kazim dahwah yang ini dahulu berkaitan 1 MBD, Isu Tutup Aurat, dan juga GST...??? Adakah ianya bukan selain dari hukum hudud? Adakah Umno khasnya PM nak sokong hudud juga? 

 YANG NI KAZIM JANGAN KATA APA.
Bagaimana pula dengan FGV ni. Tak masuk dalam kuliah dan kempen ka di Permatang Pauh? Sebabnya tak ada ladang sawit di Permatang Pauh..Di Permatang Pauh ada ladang tapi ada  kilang kilang baik kecil, sederhana dan besar serta high Tech,


baik dok diam...

Kazim....gamak kalau nak jadi ahli politik, masuk jadi calon dan bertanding.Lepas tu baru kempen kuat kuat untuk Umno..
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers