Sunday, March 19, 2017

*TEGAKKAN ISLAM DENGAN MAKI HAMUN DAP*


Image result for dap kianat

Di Kelantan, DAP takde. Dalam Dun Kelantan, semua Adun Islam sokong untuk luluskan Hudud termasuk dari Adun Umno. Jamil Khir janji kerajaan akan tunaikan hasrat kerajaan Pas Kelantan. Maka, Nik Amar kata kalau kali ini Umno masih nak menipu, Pas akan tamatkan gencatan senjata dgn Umno. Ertinya, dalam isu ini DAP  tak timbul pun, jauh lagi la Amanah kerana waktu itu Amanah pun tak wujud lagi.

Terbukti, akhirnya janji tak ditepati. Ertinya kena kencing lagi. Mahfuz Omar mengamuk sorang-sorang  dalam Parlimen menuntut Jamil Khir tunaikan janji. MP yg lain dari Pas sorokkan muka bawah meja dan biarkan Mahfuz Omar bertegang urat dengan Jamil Khir. Akhirnya, Mahfuz Omar dihalau dari dewan hanya kerana ingin menuntut janji Jamil Khir dan ingin memelihara maruah Pas agar tidak dikatakan kena kencing lagi. Sekali lagi, DAP tidak terlibat dalam perbalahan ini.

Ok, lupakan hudud. Pas bawa pula pindaan RUU Akta 355. Kali pertama Hadi baca tajuk, dia terus duduk minta tangguh ke siri Parlimen akan datang untuk menghuraikan lebih lanjut tentang pindaan itu atas alasan mahu kasi ramai faham dulu.


Sesi parlimen seterusnya tiba. Ramai yg tertunggu-tunggu apa yg Hadi nak bawa. Di luar Parlimen, ratusan budak-budak pondok berdemo bawa plakad menyokong pindaan RUU Akta 355. "WAJIB SOKONG RUU AKTA 355' dan macam-macam lagi ayat-ayat syurga yang tertera. Begitu teruja mereka menanti Hadi bangun sebagai Mujahid dalam Parlimen. Apa yg berlaku? Kali kedua Hadi bangun, sekali lagi dia baca tajuk dan apabila Speaker bertanya "adakah Marang mahu huraikan?". Hadi jawab, "Mohon tangguh" kerana ramai lagi yang tak faham. Waktu itu, MP Shah Alam bangun dan berkata " Kami mahu huraikan sekarang dan bahas kerana ini isu yang dikatakan teramat penting dan mendesak". Hadi buat tidak tahu dan kekal dengan keputusannya untuk minta tangguh. Waktu itu, tiada seorang pun wakil dari Dap yang bangun dan bersuara. Ertinya, DAP tidak juga terlibat dalam isu ini.

Di luar Parlimen, Hadi dengan wajah agak kusam menyatakan kepada wartawan, " Kita minta tangguh sebab mahu buat himpunan raksasa". Pulak. Maka, himpunan raksasa pun dijalankan dan mengikut laporan Harakah lebih 100K yang hadir yang hanya berhimpun di Padang Merbok. Jamil Khir pun datang. Tok Peti Wilayah pun datang. Seret Ustaz Azhar Idrus sekali, termasuk beberapa artis yang dah bertaubat.


Kesimpulannya, DAP tidak memainkan peranan pun untuk mempengaruhi Hadi dari meneruskan usulnya. Yang mahu berdebat dalam isu ini adalah Dr Rozaimi, itu pun setelah Khairudin At Takiri dalam ceramahnya mencabar sesiapa saja untuk berdebat dalam isu tersebut. Dr Maza pun mengajak Hadi berdebat dalam isu ini. Kedua-dua mereka bukan orang politik, jauh sekali dari DAP atau Amanah. Salah seorang pimpinan Pas nasihat Hadi agar jangan berdebat. At Takiri sanggup ke rumah Dr Maza iaitu Tok Peti yang mahu 'disekehnya' dan selepas itu menyatakan isu debat dengan Hadi selesai. Bab debat tak debat ini pun tiada kaitan dengan DAP dan Amanah. Kamu yang tidak mahu berdebat.

Adakah walaun-walaun di bawah tahu apa yang pimpinan mereka telah lakukan? Apakah walaun-walaun yang kuat panjat pokok pasang bendera bulan itu tahu siapa menjadi punca susah sangat hudud yg dulunya, atau RUU Akta 355 yang sekarang ini mahu diluluskan?

Mereka tidak tahu. Apa yang mereka tahu adalah DAP dan Amanah itu anti Islam dan pengkhianat.

"Islam tidak boleh ditegakkan dengan menyelit di celah-celah sistem yang zalim dan "Kleptokrasi". " Bahkan, wajib dimusnah dahulu sistem perosak ini.


*oleh :   WFAUZDIN NS*
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers