Saturday, April 23, 2016

APPU REFORMIS KENTAL

BELIAU ANTARA AKTIVIS YANG KEDEPAN DIKALANGAN KAUM INDIA DI TEMERLOH DAN MENTAKAB.SENTIASA MEMBERIKAN KOMITMEN YANG TINGGI DALAM AKTIVITI PARTI KEADILAN DI PAHANG. RAMAI YANG MENGENALI BELIAU BAIK DIKALANGAN KAUM MELAYU , TIONGHUA DAN KAUM INDIA DI PAHANG.

Appu, anggota parti yang sangat komited dimasukkan ke hospital kerana serangan jantung.

"Saya sembahyang tak mau mati lagi boss...Saya mau tengok Dato Seri (Anwar Ibrahim) bebas lepas penjara dulu...itu jam kalau time saya sudah sampai tak apalah saya pergi".
Beberapa bulan lalu dia dibawa ke hospital Kajang (masa tu dia ziarah anak dia disana) dan dibawa ke hospital Kajang kerana sakit kaki (lutut).Dr cadangkan inject cecair ke lutut dengan kos.
Maka oleh kerana kekurangan wang dia pun pergi ke Pejabat ADUN Kajang-"kita punya Presiden boss," Appu bagitahu saya dengan bangga selepas itu-untuk mohon bantuan,jika ada.
Tetapi tak dapat apa-apa bantuan,Appu tak komplen tapi dia zahirkan ketidak senangan cara mana staff pejabat ADUN itu melayannya.
Saya sengaja provok," appu marah sama Kak Wan tak dapat bantuan?"
Appu dengan suara tinggi jawab tak marah pun atau kecil hati kerana "Saya faham boss,Presiden banyak lain kerja,lagi pun Dato Seri Anwar duduk dalam, Presiden kena jaga keluarga.saya pun bukan undi Kajang,saya undi Temerloh juga".
Untuk rekod, Sdr Yahya Sahri ada bantu beliau.
Begitulah Appu. Kalau DSAI datang Temerloh atau Pahang,dia ditugaskan bantu security detail DSAI.tanggungjawab dijalankan dengan penuh komited hinggakan teh tarik dan lauk pauk dia insist rasa dulu (termasuk daging-alasan Appu,Tuhan tahu saya kena jaga pemimpin saya) utk pastikan selamat.
Kita doakan Appu segera sembuh.Tabung Bantuan sdr Ramasamy a/l Letchmanan - seorang Reformis dan pejuang KEADILAN sejati dari Negeri Pahang.
No. Acc - 0640029000408017 - Bank Simpanan Nasional.
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers