Saturday, March 1, 2014

JAWAPAN BUAT MUHYIDDIN...NAMA SAJA MENTERI PELAJARAN SPS PUN MENCELARUKAN GURU

  • TPM: Anwar, nama saja penasihat ekonomi... Koh Jun Lin | 1:52PM Feb 28 "Agak aneh kalau sudah jadi penasihat ekonomi, tak tahu apa yang berlaku di Selangor," katanya.


    Oleh: wrlr

  • Muhyiddin menempelak Anwar dengan menyatakan bahawa anwar tidak lain selain hanya nama saja pada penasihat ekonomi. Namun Muhyiddin  harus melihat pada diri beliau sendiri. Beliau bukan sahaja Timbalan Perdana menteri,namun Menteri Pelajaran, Semua urusan dilepaskan kepada Timbalan beliau Idris Jusoh dan Juga Kalamanthan.Baru-baru ini Kalamanthan yang ditumbuk oleh penyokong Umno telah mencuba" reseipi"  mengisi markah murid melalui sistem sps , beliau dapati bahawa memang wujudnya kesukaran yang amat sangat. Jika seorang murid mengambil masa 2 minit dan lebih, bayangkan jika sebuah kelas mempunyai 35 murid dan guru mengajar 4 kelas yang berlainan. Mana Muhyiddin???Beliau seperti Najib, diam membisu.

    Muhyiddin  diam membisu, Muhyiddin jarang menyatakan sistem sppbs ini membebankan kaum guru kerana beliau yang mengambilnya dari JPN Perak? Khabarnya semasa beliau dilantik sebagai Menteri Pelajaran, diketika itu,  Jabatan Pelajaran negeri Perak sudah membuat sistem online yang mirib kepada sisitem  sppbs .Tujuannnya untuk kegunaan Jabatan Pelajaran Perak.  Khabarnya Muhyiddin mahu menggunakan sistem ini kerana beliau dilatik sebagai Menteri Pelajaran , sedangkan sistem ini baru peringkat percubaan di Jabatan Pelajaran Perak, wallahulaklam.

    Apa yang pastinya Muhyiddin lagi buta tentang sistem ini dan hanya mengeluarkan pandangan tapi tidak pernah mengetahuinya. Beliau juga menggelabah apabila para pegawai PPD dibawah beliau membuat latah. Banyak Pegawai PPD bertindak seperti ketua bahagia umno dengan menukar guru. Di Jerantut PPD memandai menukar Cikgu Mohd Izzat, Manakala ada Pegawai Pedidikan Daerah pula bertindak menghantar sms kepada Pengetua dan juga Guru Besar agar memantau dengan rapi pergerakan guru jika ada yang mahu menggulingkan kerajaan. "Bodoh" sangatkah yang menjadi pegawai PPD ini? Tidak peka kah? tidak membaca kah? tidak punya pertimbangan kah???Bagaimana guru nak menghormati PPD seperti ini? Makcik di kampung pun memahami real pollitik Umno, pegawai PPDmelatah mengalahkan Makcik di kampung...


    Sama sahaja Menteinya , sama juga pegawai PPDnya...sama-sama Dungu....jadi? jangan mengatakan Anwar jika sendiri punya masaalah belum selesai...banyak yang menyumpah Muhyiddin dari menyumpah Anwar...sekurang-kurangnya air diSelangor puas juga membasuh kereta dan mandi manda serta menyiram pokok bunga di musin panas ini.......Johor bagaimana?
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers