Saturday, March 1, 2014

ADAKAH BENAR LANGKAH KAJANG LANGKAH KE PUTRAJAYA?

http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/is-anwar-joining-forces-with-najib-asks-ex-nst-editor


Oleh:  wrlr


A. Kadir Jasin yang terkenal dengan wartawan veteran dan rapat dengan Umno mengulangi dalam posting terbaru belaiu bahawa pilihanraya Kajang ini adalah merupakan satu langkah bagi membawa anwar ke kabinet kerana ianya seolah-olah wujud satu fenomena di mana yang menyebabkan daim zainuddin dan mahathr mohammad menggelupur kepanasan apabila anwar mengumumkan bertanding di kajang dan akan melantik beliau sebagai menteri besar.

menurut kadir jasin lagi, jika ini berlaku,  anwar akan diberikan jawatan yang begitu berpengaruh dan berkuasa sekali dalam kabinet najib. Beliau mengambil beberapa pendekatan dengan tindakan yang sedang dan berlaku sekarang.

1. Tidak adanya serangan berterusan antara Anwar dan Najib.Manakala Anwar seorang berjaya menghentam Daim Zainuddin dan juga Mahathir. Najib masih selamat dan bercakap soal Rekonsilasi Nasional yang dahulunya beliau diam membisu.

2.Kabinet Najib akan bertambah kukuh dengan kemasukan Anwar kerana berpendapat bahawa tanpa Anwar sebagai peneraju Pakatan Rakyat, (PR) perpecahan akan berlaku dan gelombang pilihanraya ke 14 akan berakhir dan Anwar akan menyelamatkan Najib dari tekanan dari Daim  dan Mahathir.


3.Perlantikan khalid ibrahim bagi menandatangi perjanjian air dilihat sebagai langkah permualaan kearah itu tegas Kadir Jasin. Adakakah seorang seperti khalid tidak faham dengan  perjnjian kerana beliau seorang yang begitu memahami dengan perjanjian dan adakah Anwar tidak benar-benar faham?


4. Jika di zama Tunku dan Hussein Oon , Anwar yang pernah mengadakan demontrasi pelajar di Baling, dan kemudiannya dibawa semula ke kabinet , dan adakah ini sesuatu yang dianggap mustahil?


5.Bagaimana pula jika Anwar yang diberikan kuasa yang besar dalam kabinet Najib sehinggakan tiada sesiapa yang akan berani menyentuh Najib dan menentang beliau.??


6.Menurut Kadir lagi.....jika Anwar bersetuju dengan rancangan yang berjalan ini, maka ianya menjad isesuatu yang begitu baik buat Anwar dan juga Najib.No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers