Kami Viral
Media melaporkan, walaun driver UiTM telah ditahan oleh pihak polis, dan kini direman selama 4 hari untuk membantu siasatan.
Sebanyak 10 laporan polis telah dibuat ke atas walaun driver UiTM tersebut, berhubung satu hantaran beliau di akaun media sosial miliknya.
Walaun driver UiTM tu tulis, "dua-dua butOh", dipercayai ditujukan kepada YDP Agong dan Perdana Menteri.
Hantaran itu diyakini dibuat secara sedar kerana mempercayai fitnah Sinar Harian.
Dalam masa yang sama, PAS mengambil sikap tidak mahu peduli langsung terhadap apa yang berlaku ke atas walaun driver UiTM dan sanggup membiarkan beliau bersendirian hadap semua tu.
Pemuda PAS juga dilihat tidak mahu membuat sebarang bentuk himpunan atau solidariti memperjuangkan walaun driver UiTM.
Netizen mula mempersoalkan kenapa PAS lebih sanggup membela Yusof Rawther berbanding walaun driver UiTM?
"Apakah walaun driver UiTM tu perlu umum sokong lsraeI macam Yusof Rawther baru PAS nak datang bela?", soal netizen.
Demikianlah nasib walaun driver UiTM.
Nak kesian pun serba salah, PAS sendiri pun taknak kesian kat dia.
Dia hilang pekerjaan ke, hilang sumber pendapatan ke, apa nasib anak bini dia ke, itu semua PAS tak peduli.
Semoga apa yang berlaku menjadi pengajaran kepada kita orang yang beriman.

No comments:
Post a Comment