Coach Zul
Menarik sekali terbaca posting Iran yg berKata Mereka ada 250,000 Peluru Berpandu dan mampu lepaskan 800 misil sejam. Cukup untuk menghancurkan 2-3 buah negara.
Tapi jika US dah kuasai Ruang Udara Iran, ada kemungkinan tak sempat mereka nak lancarkan missile. Tapi cam biasa lah, mereka selalu claim macam²
Iran juga mengatakan sudah mengetahui lokasi Netanyahu. Jika Iran berjaya membunuh setan ini, rasanya tiada pengganti yg gila sanggup sambung perjuangan ini.
Tapi sebaliknya Iran, sekalipun telah kematian Pemimpin² Utama dan Pemimpin No 1,, lahir berpuluh lagi Jeneral yg sanggup menggalas tugas seakan akan perang ini skrip yg sudah lama dihafal - Tunggu Bertindak sahaja.
Dan sememangnya dalam Quran sendiri mencegah Umat Islam Memulakan Peperangan, kecuali selepas di serang oleh Musuh² Allah.
Pada Hemat Saya, jika 250,000 misil, tentu sekali mereka letakkan di pelbagai kawasan. Keluasan Iran tak sama dengan Palestin.
Keluasan Tanah Iran 1.65 juta KM² (Bapak Luas Weh)
Hujung ke hujung 2250 KM
Kurang lebih kalo balik keter balik kampung, mau 2-3 hari.
Ini yg menyebabkan kalo US serang ngan Jet, Jet Pon Habis Minyak
Kalo US Serang dengan keter kebal, minggu depan pon tak sampai² lagi
Kecuali Bantuan Dari Negara Jiran.
Dan katanya negara jiran itu tidak lain tidak bukan: Negara Arab. Negara Islam. Dan kata ust, tak keterlaluan kalo nak sebut: itu lah Negara Sunni, menggadaikan maruah utk tentera kafir. Jawab lah di hadapan Allah swt. Bahkan mereka lah yg duk bangga berjaya tembak jatuh dron² dan misil² Iran. Dari Base US tu lah agaknya.
Sangat Mengecewakan Kita Semua.
Iran langsung tak dapat support dari Negara² Yg Sepatutnya bangkit membantu mereka. Bahkan bertahun tahun kerjasama ini tidak pernah berlaku.
Kata sorang ust, kalo Semua Negara Arab hulur bantuan hanya dengan Ludah sekalipon, sudah cukup membuatkan Orang² Kafir Gerun dan Takut pada Bersatunya Saf orang Islam.
Tp Malangnya kita berhadapan dengan 1 Zaman yg dikatakan oleh Rasulullah saw, umat Islam yg Ramai tapi Umpama Buih² di lautan.
Semoga Sinar Kemenangan Untuk Iran Tetap Ada Meskipon Peritnya Nak Bertahan & Berlawan dengan 8 Negara (2 Negara Kafir + 6 Negara Arab)

No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.