Saturday, May 25, 2019

TUGAS KADIR SEKARANG DEDAHKAN SIAPA MENTERI YANG GAGAL ITU…

Walaupun menganggap gesaan agar menteri yang gagal menunjukkan prestasi memuaskan supaya meletakkan jawatan secara sukarela sebagai pandangan peribadi A Kadir Jasin, Presiden Bersatu, Muhyiddin Yassin bersetuju dengan perkara itu.
Kata Muhyiddin, beliau tidak tahu siapa menteri yang dimaksudkan Kadir itu, tetapi kalau terkena kepada dirinya, beliau akan mengundurkan dirinya.
“Itu pandangan seorang pengamal media, walaupun dia (Kadir) dari Bersatu, tetapi kita serah kepada individu yang dimaksudkan beliau (untuk membuat keputusan), yang saya sendiri tidak tahu siapakah yang dimaksudkannya.
“Tetapi, kalau saya, saya berhentilah,” kata Muhyiddin lagi.
Maka, apa yang harus Kadir lakukan seterusnya?
Untuk mengelakkan rakyat terus tertanya-tanya, malah agar menteri-menteri juga tahu duduk perkara sebenarnya, adalah menjadi tanggungjawab Kadir selanjutnya mendedahkan siapakah anggota kabinet yang beliau maksudkan gagal menunjukkan prestasi memuaskan serta sepatutnya berundur secara sukarela itu.
Mudah-mudahan, selepas didedahkan oleh Kadir, mereka terbuka hati untuk berundur dengan lapang dada.
Mungkin selama ini mereka tidak tahu kelemahan mereka dan kegagalan menunjukkan prestasi yang memuaskan itu.
Harap Kadir tidak bertangguh-tangguh lagi mendedahkan nama-nama menteri yang gagal dan patut berundur itu. (Shahbudindotcom 23/05/2019)


No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers