Monday, May 20, 2019

SINGKIRKAN Ahli Umno DALAM YADIEM DAN PTPTN SERTA GLC ATAU GLIC ATAU PH AKAN KEHILANGAN SOKONGAN FBOOKERS DAN BLOGGERSMohd Asri Bakar
Nukilan rasa ini...saya tujukan kepada semua jemaah Presiden PH, Menteri2 Kabinet, ahli2 Parlimen serta adun2 dari PAKATAN HARAPAN.
Bila takde kuasa dulu, kita hendak sgt kuasa, kan?...kita lawan, kita tentang BN/UMNO serta Najib n the gang!. Lunyai habis mereka kita kerjakan. Pemimpin2 PR/PH dengan beraninya bersuara dgn lantang di pentas2 ceramah. Kami penyokong2 PH....turut bersuara garang bagi menentang ketidakadilan, kejahatan dan kekejaman UMNO/BN/Najib.
Alhamdulillah pada tanggal 09/5/2018....kita telah meraikan kemenangan PH. Kita buat sujud syukur dan berarak di jalan2 raya. Selepas berbulan-bulan selepas itu...kami jugalah yg terpaksa bertarung menentang fitnah2 serta tohmahan2 dari pihak pembangkang demi untuk mempertahankan 'KEGAGALAN' janji2 manifesto KERAJAAN PH.
Imej mungkin mengandungi: 1 orang, tersenyum

Sangka kami...bila PH menang, dapat lah KERAJAAN membantu kami. Sekurang-kurangnya, beban2 kami sebelum2 ini, dapatlah 'di ringankan'.
Tetapi sebaliknya yg telah berlaku...
"BILA PH MENANG, KAMI TERTINGGAL DI BELAKANG DAN, ORG2 PASUMNO PULAK YG KINI HIDUP SENANG LENANG".
Sudahlah dulu2..semasa era KERA jaan lama, kami turut di tindas. Tetapi... Slogan ' LAWAN TETAP LAWAN! '..... 'JATUHKAN KLEPTOKRASI tetap kami perjuangkan dan kami pertahankan.
Akhirnya....di mana kami sekarang?. Apa yg kami dapat? NOTHING (dgn izin) !!!. Sebenarnya, kami sedar bhw kami kini telah di pinggirkan oleh pimpinan2 PH. lebih menyentak dan menyentuh hati-hati kami....tinggalan atau saki baki penganut2 UMNO di dalam KERAJAAN BAHARU lebih 'di benarkan berkeliaran', masih bermaharajalela dan terus berkuasa. Masih ramai Ketua2 Jabatan yg dulunya pernah mencemuh dan menghina PH serta turut terlibat dengan amalan rasuah dan menyokong kejahatan UMNO/Najib....tidak pernah di LEMPAR KELUAR. Malah...mereka di belai dgn begitu manja sekali semata-mata berpandukan kata2 keramat PH iaitu "RAHMATAN LIL ALAMIN".
Sedih anda mendengar rintihan ini, kan? Tetapi itulah realiti yg kita hadapi hari ini dan itulah juga hakikat sebenarnya yg sedang berlaku.
Baru2 ini... Viral isu tentang beberapa org penting dan berjawatan besar di dalam Jabatan atau syarikat milik Kerajaan. Antaranya YApeim dan PTPTN. Kita percaya...masih ramai lagi para BALACI, BARUA dan CELAKA2 UMNO/Najib yang masih berada di dalam kelompok pentadbiran PH.
Menteri2 tetap tidak berani untuk membuat keputusan bagi 'menghalau' atau 'memecat' mereka2 itu. Menteri2 itu juga tetaplah ingin 'membela' mereka. Menteri2 itu juga...lebih sanggup melihat kemarahan penyokong2 PH daripada KEHILANGAN wakil2 UMNO ini.
Soalan mudah, untuk apa kami memenangkan anda di PRU ke-14 lalu?...
Lebih menyakitkan hati dan mendatangkan kemarahan kami adalah:
"Kami yg berjuang bermati-matian untuk kamu. Kami juga yg mematahkan segala serangan, tohmahan dan fitnah pembangkang terhadap kamu dan pentadbiran PH. Akhirnya....kami jugaklah yg membongkarkan PETUALANG2 atau GUNTING DALAM LIPATAN yg wujud di dalam pentadbiran PH. Nak ambik tindakan (kpd petualang atau agen UMNO) tu pun susah sgt ker?. Dah lah kamu tak pernah pun nak berterima kasih kpd kami...malah nak jumpa Menteri, MP atau ADUN PH ni kan, susahnya cam nak jumpa Donald Trump jer. Menteri dan MP2 semua tu buat apa untuk kami sebenarnya? Korang goyang telo jer ker di Parlimen? Hmmmmm, betul ker kalian semua ni mmg berhasrat untuk menjadi KERAJAAN SEPENGGAL? Kalau begitulah permintaan anda semua....maka teruskanlah dgn KEBODOHAN, KEBONGOKAN dan KEEGOAAN anda. Kami mgkn hanya akan hilang PH, tapi KAMI TAK AKAN PERNAH HILANG MARUAH!!!".
Yang Ikhlas, jujur, benar dan tampan.
Mohd Asri bin Bakar
BANGSA Harapan.


Terima kasih,
Yang ikhlas, jujur dan berhemah
Mohd Asri Bakar
('Bangsa' Harapan)

No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers