Thursday, February 28, 2019

ANWAR ADA BUKTI RM1.4 JUTA, MANA LAGI PAS MAHU LARI?Berikutan pendedahan awal sebelum ini telah dinafikan oleh beberapa pemimpin Pas, Anwar Ibrahim malam tadi mendedahkan secara lebih spesifik mengenai bayaran penyelesaian yang dibuat oleh parti Islam itu kepada Sarawak Report.

Katanya, Pas telah membayar sejumlah RM1.4 juta sebagai penyelesaian luar mahkamah kes samannya di London terhadap editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown.

PENGUMUMAN - Untuk memberi lebih keselesaan kepada pembaca yang sentiasa berkembang, blog ini akan berpindah sepenuhnya ke tapak baru - shahbudindotcom.net - bermula 1 Mac 2019. Terima Kasih.

Tambah Presiden PKR itu lagi, beliau mempunyai bukti dalam bentuk penyata bank berhubung pembayaran yang dibuat oleh Hadi Awang itu.

“Nama saya Anwar Ibrahim, saya tak akan bercakap kalau saya tak ada fakta. Ni saya ada bukti - Pas, Hadi Awang telah bayar RM1.4 juta kepada Clare Rewcastle Brown.

“Kalau Pas nak cabar, boleh dakwa saya di mahkamah, saya ada bukti,” katanya lagi ketika berceramah di Semenyih.

Nah, apa lagi?

Terserah kepada Pas seterusnya sama ada mahu mengakui dakwaan Anwar bersama fakta yang didedahkannya ini atau jika merasakan dakwaan Anwar itu tidak benar, mereka boleh saja mendakwanya di mahkamah dengan segera.

Tetapi, dengan segala fakta yang disebut Anwar ini, Pas nyata tidak boleh lagi berdiam diri saja.

Berdiam atau sekadar menafi kosong melalui kenyataan media atau ceramah saja hanya memperlihatkan ada kebenaran dalam dakwaan yang dibuat oleh Anwar itu.

Seperkara lagi, Hadi Awang juga mesti bersuara sendiri atau menampilkan dirinya menjawab dakwaan ini.

Jangan bersembunyi lagi atau cuba memberi jawapan bohong dalam perkara ini seperti yang dilakukan Nik Abduh Nik Aziz sebelum ini.

Tiada lagi bohong syarie atau bohong yang dibenarkan dalam hal ini. (ShahbudinHusin 28/02/2019).

No comments:

Blog Archive

My Blog List

Followers