Tuesday, June 7, 2016

ABDULLAH KHAIRI DISARAN MASUK JADI CALONMASUK POLITIK LEBIH BAIK BUAT ABDULLAH KHAIRI..KITA FAHAM DIA SEORANG YANG BIJAK DARI JURUTERA SAMPAI MENJADI USTAZ..BELAJAR BAHASA ARAB SENDIRI DAN MENDAPAT ANUGERAH DOKTOR FALSAFAH....NAMUN JANGAN MANJATUHKAN SEORANG PEJUANG RAKYAT JIKA NAK BANDINGKAN DENGAN MAT SABU MASIH JAUH. JAUH DARI SEGI PERJUANGAN MENENTANG UMNO/BN. MASING MASING PUNYA KELEBIHAN.... MASUK DULU PENJARA BUKAN SEKADAR KE PULAU KETAM DAN CABUT BALIK...ITU BELUM MERASAI TAHAP PERJUANGAN MENENTANG PEMERINTAH YANG ZALIM...BUKA PONDOK DENGAN WAKAF DARI BERBAGAI PIHAK TANPA FAHAMAN POLITIK DAN ADALAH LEBIH BAIK ABDULLAH SENDIRI MEMBINA KEKUATAN PONDOK BELIAU DENGAN KULIAH YANG  LEBIH MASYARAKAT HORMATI SEBAGAI SEORANG PENDAKWAH TANPA MEMPERKECILKAN ORANG LAIN...MAT SABU BERJUANG KETIKA ANDA MASIH DI BANGKU SEKOLAH.LAWAN BN/UMNO SEPATUTNYA TUJUAN UTAMA. DEDAHKAN 1MBD, DEDAHKAN RASUAH, LAWAN PENINDASAN DAN KEMAJUAN EKONOMI MELAYU...KUATNYA ORANG MELAYU ..KUATNYA HARAPAN UNTUK MEMBINA KEKUATAN AGAMA MELALUI AGENDA HUDUD...BUKAN BERSEKONGKOL DENGAN UMNO/BN YANG JELAS MENGAMALKAN RASUAH...
Mat Sabu tidak ambil hati ceramah menghina, anggap "adik-adik" berlatih ceramah


Kempen Amanah di Kuala Kangsar semakin diterima rakyatKempen Amanah di Kuala Kangsar semakin diterima rakyat
Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Mohamad Sabu tidak ambil hati terhadap perbuatan menghina beliau dengan kata-kata buruk sebagaimana yang viral di media sosial.
"Ada yang kecam saya. Naik atas lori panggil saya dengan nama yang buruk.
"Saya tak marah. Saya rasa adik-adik itu berlatih berceramah. Saya faham sangat adik-adik saya dalam parti Islam itu," katanya.
Mengulas soal penghinaan salah seorang penceramah Pas terhadap namanya yang digelar 'Mata Sabun' pada hari penamaan calon semalam, Mohamad berkata beliau tidak mengambil hati soal itu.
Beliau sebaliknya menyeru "adik-adik dalam Pas" untuk mengundi calon Amanah pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar dan Sungai Besar kali ini.

Sambil membahasakan dironya sebagai "abang", bekas timbalan presiden Pas itu berkata, ahli Pas perlu sedar bahawa sejarah membuktikan parti Islam itu tidak pernah menang pilihan raya ketika bersorangan.

"Kepada saudaraku ahli Pas, adik-adikku yang ku kasihi. Kamu boleh terus undi calon Pas, tapi tak boleh menang pilihan raya. I'm sorry to say that.

"Oleh itu saudaraku, adik-adik yang berada dalam parti Islam, nak kekal dalam parti itu silakan, tapi tolong undi parti Amanahmewakili Pakatan Harapan. Ini sahaja yang boleh mencabar Barisan Nasional," katanya pada ceramah kelompok di Lembah Sayong malam tadi.

Mohamad berkata, hanya selepas mengadakan tahaluf dengan parti lain, barulah Pas menang termasuk di Kelantan selepas bersama Semangat 46 dan di Kedah dan Perak pada 2008 ketika bersama dalam Pakatan Rakyat.

Lonjakan paling ketara katanya pada pilihan raya umum 2013 apabila Pakatan Rakyat mendapat 52 peratus undi popular berbanding BN.

"Formula inilah ditakuti oleh BN. Tapi sayang Pakatan Rakyat telah berpecah. Dan yang paling gembira adalah BN.
"Sebab itu dengan cepat kita tubuhkan Amanah dan mengusahakan bersama dengan rakan-rakan lain tubuhkan Pakatan Harapan" katanya.

Mengulas lanjut, Mohamad berkata, beliau tidak pelik dengan jumlah ahli Pas yang ramai hadir semasa hari penamaan semalam kerana ahli parti itu memang terkenal dengan sikap taat dan sukarela bekerja.

Namun katanya, pilihan raya adalah soal jumlah undi dan bukan soal kekuatan anggota parti semata-mata.

"Sebab itu bila setiap kali pilihan raya kita tak dapat capai kemenangan," katanya merujuk kepada parti yang pernah disertainya lebih 36 tahun itu.
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers