Tuesday, January 19, 2016

GERTAK PULAK.....

PAS Kelantan hantar surat kepada Rafizi Ramli, Setiausaha Agung PKR, melahirkan rasa dukacita kerana ada pemimpin PKR yang menghadiri program anjuran Parti Amanah Negara....... Siap bagi amaran secara halus kepada PKR agar perkara itu tidak diteruskan di masa akan datang.
Ya, kita tahu lebai PAS bukannya cerdik sangat, tapi rupa-rupanya memang sangat tidak cerdik sungguh...... Dari dulu sampai sekarang, tidak berhenti-henti lebai-lebai PAS mempertontonkan kebodohan sendiri kepada umum.
Takkanlah lebai PAS tak tahu langsung bahawa Presiden PKR yang mengumumkan pembentukan Pakatan Harapan, yang menggabungkan PKR, DAP dan Amanah.... Bahkan minggu lepas baru tandatangani perjanjian bersama menyetujui kod etika parti-parti komponen Pakatan Harapan...... Itu berlaku di peringkat pusat..... lebai PAS Kelantan ni jenis buta huruf atau buta kayu...?
PKR perlu memberi respon kepada surat rasmi itu.... PKR perlu tegas samada mahu akur kepada tuntutan PAS dan mempertimbangkan kedudukan PKR sendiri dalam Pakatan Harapan, atau, menolak saranan PAS dan mahu kekal dalam Pakatan Harapan, dengan memutuskan sebarang hubungan dengan PAS di seluruh negara termasuk Kelantan dan Selangor.
Kalau itupun tak mahu buat apa-apa, biarkan saja PAS nak kata apa kepada Amanah, apa perlunya PKR tandatangan perjanjian PH minggu lepas....? Apa gunanya perjanjian itu..?Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers