Thursday, September 17, 2015

DULU KUTUK BERSIH MACAM MACAM...LA NI KENA BALIK..




Aku tak mau kata apa..cuma nak kata depa ni kurang cerdik kerana

1..Apa matlamat depa nak p dok kutuk dan hentam DAP
2. DAP rampas tanah Melayu ka..DAP tipu Melayu ka?
3. Bukan 58 tahun  merdeka , siapa yang perintah Negara ini?
4. http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-52-tahun-melayu-masih-mundur-kerana-terikat-kata-tokoh-perniagaan.
5.http://alhusseyn51.blogspot.my/2015/09/apa-ancaman-saya-tidak-tahuku-li-tanya.html#!/tcmbck

Kata KULI dia tak terasa terancam sebab katanya dalam negara ini, semuanya Melayu pegang. Kerja ,MB,GLC semuanya Melayu..yang terancamnya siapa? Oooo orang Melayu pemalas kot..bayangkan..nak hantar demo pun bawa dengan bas lagi...alaaa... semuanya nak free... inilah Melayu pemalas sebenarnya..

Siapa yang rajin...?? Kaum tionghua dan kini kaum India memang rajin berusaha...sekarang bangla,Indon,Acheh, Mynmar, malah berbagai bangsa lagi cari rezeki di negara ini...Melayu hisap dadah banyaksampai di jengka dan kawasan pedalaman pun dah habis lingkup Melayu.

Pemerintah Melayu buat apa?  nak hilangkan isu 42 billion dan 2.6 billion...sama macam kes dudlu dulu juga la..diam macam tu saja...alih isu,guna isu kaum,..last last menang lagi pilihanraya...sebab apa? sebab penduduk luar bandar malas fikir....

Apa pula kata peniaga di Kuala 
Lumpur? ...nak kata apa?..bila ada double standard?....sampah merata..kalau BERSIH buat sampah..kena kutuk 4 hari 4 malam.,tak masuk lagi komen sana sini..meluat la dengar...

Sekarang baru tahu siapa yang merosak kan negara? maki polis,salahkan peniaga cina..awat kat Petaling Street tu bangsa asing saja ka yang pergi membeli belah situ?....tak ada..semua orang pergi situ....

So...untuk masa ini boleh dikatakan bahawa menteri yang menyokong perhimpunan ini memang tak bijak. Tak gitu PM?
Atau mana 42 billion n juga siapa yang derma 2.6 billion hilang?.....
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers