Friday, December 26, 2014

PENGUNJUNG MALAYSIAKINI UCAP SELAMAT HARI KRISMAS DAN SELAMAT BERMAIN GOLF BUAT NAJIB

Di ketika negeri Kelantan dan sebahagian besar negeri Pantai Timur dilanda masaalah banjir yang kian teruk, PM 1 Malaysia masih boleh bermain golf di padang dan berda di luar negara. Inilah PM yang paling teruk yang pernah di dedahkan oleh laman web.

Dalam satu posting laman blog pro Umno MyKMU..aka laman blog bersampah yang selalu memfitnah cuba membela dan menyamakan Wan Azizah sama seperti PM Najib menyatakan bahawa ketika banjir kilat melanda Kajang Wan Azizah berada di New Zealnd. Komen pengunjung juga mengutuk blog pro Umno tersebut dan menyamakan blog itu sebagai kaki fitnah dan penuh dengan sampah memaki hamun pembangkang dan Anwar.

Apa pun mari kita lihat himpunan komen pengunjung terhadap percutian dan sambutan krismas PM di Hawaii....

Namun selang beberapa minit kemudian beberapa penyokong Bn yang diupah mula memuji tindakan PM dan membela nya..nama nama yang seringkali muncul mula memberikan berbagai alasan...Ramai pembaca Malaysiakini perasan akan nama nama yang dipercayai cybertrooper Umno dan membei pandangan dan juga membantu PM atau Umno jika dikutuk...Namun hakikatnya beberapa penulis blog terkenal termasuk Kadir jasin dan Mahathir sedniri mengutukNajib.

Mahfuz harap Najib terus doa dan solat hajat untuk Malaysia

Lebih baik guna duit program selawat bantu mangsa banjir, kata Saifuddin

Negara banjir, PM bergolf di Hawaii – A Kadir Jasin




  • Danger Man · Top Commenter
    kami seluruh rakyat malaysia juga mengucapkan selamat bercuti dan selamat menyambut krismas untuk pm tersayang najib......
    • Pak Tam · Top Commenter · Sekolah menengah kebangsaan seri sendayan
      saya cadangkan sebaiknya bercuti lah terus, jgn balik2 lagi ke negaraku tercinta Melaysia... pergi lah pindah ke Diego Garcia
    • Neowizard Hatter · Top Commenter · Lecturer at The London School of Economics and Political Science - LSE
      Kami majoriti rakyat Malaysia sangat2 berharap agar PM paling menyedihkan dan memalukan ini akan terus menetap di Hawaii. Semah boleh jadi penari gelek Hawaii walaupun potongan badan pandanya dah hampir jadi 4 segi sama bentuknya. Balik sini pun buat apa. Hanya jadi liabiliti pada parti sendiri dan seluruh rakyat Malaysia khasnya.
    • Hisham Yahya · Top Commenter
      Pak Tam Better leave to professional than too many VVIP visit
      Posted by The Unspinners at 12/25/2014

      William Cheah

      If there is one thing I dislike when work...ground work needs to be done, it's having divas and vvips around. And although I guess it's part of their 'job scope' to be seem at ground zero when disaster strikes, really... what do we expect them to really do there except to take photos and highlight the situation.

      So yeah, some may seem pissed off with the PM not being there and instead is in Hawaii playing golf with Obama. But before you go over the rails in anger, do consider the following.

      This job of taking care of the situation is better served by those people who have the skills to do it. Having him around just distracts. And having followed his tweets and other communications, he is keeping track of the si... See More
  • imanhafiz08 (signed in using yahoo)
    Tak yah balik le Najib... balik pun tak de beza.. serupa tak dak tindakan... PM kangkung...
  • Rosma Tunya · Takde
    Tggu la kejap.. I tak habis shopping lg di hawaii ni.. New year ni barang mst semua kena baru!! takkan takde sorang menteri yg reti buat2 lakonan turun padang.. Semuanya husband I yg kna handle..
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers