Saturday, July 12, 2014

Najib selamatkan Khalid Ibrahim?


Ketika Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim ditekan rakannya dalam Pakatan Rakyat, beliau mendapat mendapat suntikan moral daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang mengakui boleh berkerjasama dengannya walaupun berbeza fahaman politik.

Menurut laman Mstar, Najib berkata:"Walaupun ada perbezaan, kita boleh bekerjasama dalam banyak hal."

Najib berkata demikian ketika mengucapkan terima kasih kepada Khalid kerana menghadiri majlis berbuka puasa bersama rakyat Selangor anjuran pejabat Pembangunan Persekutuan Selangor di Masjid Tengku Ampuan Jemaah di Bukit Jelutong di Shah Alam, petang semalam.

Kira-kira 2,000 rakyat Selangor menghadiri majlis itu yang disusuli dengan solat Maghrib, Isyak dan terawih.

"(Kehadiran Khalid) ini satu petanda baik, saya kira," kata Najib sebagaimana dilaporkan laman web itu.

Turut hadir isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor dan Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Selangor Datuk Seri Noh Omar.

Sejak beberapa bulan lalu, Khalid menerima tekanan daripada pelbagai pihak termasuk pemimpin PKR supaya melepaskan jawatan sebagai menteri besar Selangor.

Hasrat 'Langkah Kajang' yang dilihat gagal menjatuhkan Khalid sebelum ini, kembali berlaku dalam PKR terutama selepas beliau gagal mempertahankan kerusinya sebagai ketua Cabang PKR Kuala Selangor pada pemilihan parti itu baru-baru ini.

Khalid dilantik sebagai menteri besar Selangor selepas Pakatan Rakyat memenangi Pilihan Raya Umum ke-12 pada 2008 di negeri itu
Post a Comment

Blog Archive

My Blog List

Followers